Scheiden in Hengelo

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Hengelo is uw scheidingspartner die alle professionaliteit betreffende uw echtscheiding kan faciliteren. Binnen Scheiden in Hengelo werken wij samen met een aantal specialisten, allen bevoegd u verder te helpen met uw financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken. Scheiden in Hengelo verzorgt niet alleen een professionele echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin na de scheiding. Vraag vandaag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Alimentatie Hengelo

Na een echtscheiding dient u als ouders of verzorgers nog voor elkaar en uw kinderen te zorgen. Dat noemen we onderhoudsplicht. Om aan de onderhoudsplicht te voldoen moet u gezamenlijk mee betalen uw voormalige partner. Dit kan op twee manieren, de eerste manier is door een geldbedrag te betalen aan uw ex-partner. De tweede manier is door het betalen van bijvoorbeeld de huur, dit is betalen in natura.
Verder zijn er twee vormen van alimentatie:

  • Kinderalimentatie
  • Partneralimentatie

Kinderalimentatie Hengelo

Als u kinderen heeft is het belangrijk dat de situatie van het kind/kinderen er zo min mogelijk op achteruit gaat en het liefst helemaal niet. Wanneer u minderjarige kinderen heeft zal de rechter bepalen hoeveel kinderalimentatie er betaalt moet worden. Dit bepaald hij aan de hand van speciale tabellen. De hoogte van de kinderalimentatie licht er aan hoeveel kinderen u heeft en het gezinsinkomen van voor de echtscheiding. Als u de hoogte van de alimentatie samen met uw partner afspreekt controleert de rechter alleen of het bedrag niet te hoog of te laag is. Mocht u niks afspreken dan stelt de rechter de hoogt van de alimentatie vast. Dit gebeurd altijd als u minderjarige kinderen heeft.

Partneralimentatie Hengelo

Partneralimentatie wordt eigenlijk alleen afgesproken als de inkomens van beide partners aanzienlijk verschillen van elkaar. De afspraken over de partneralimentatie worden daarna opgenomen in het echtscheidingsconvenant. Als u minderjarige kinderen heeft toetst de rechter altijd de hoogte van zowel de partner als de kinderalimentatie. Dit kan ook anders afgesproken worden.