Scheiden in Hengelo

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Hengelo is uw scheidingspartner die alle professionaliteit betreffende uw echtscheiding kan faciliteren. Binnen Scheiden in Hengelo werken wij samen met een aantal specialisten, allen bevoegd u verder te helpen met uw financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken. Scheiden in Hengelo verzorgt niet alleen een professionele echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin na de scheiding. Vraag vandaag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Alimentatie

Scheiding Hengelo: Wat houdt alimentatie in?

Na de scheiding bent u als ouders/verzorgers samen verplicht om voor elkaar en uw kinderen te zorgen. Dit wordt ook wel de onderhoudsplicht genoemd. Om hier aan te kunnen voldoen, dient u gezamenlijk mee te betalen aan het levensonderhoud van uw ex-partner. Dit wordt alimentatie genoemd. Over het algemeen wordt de alimentatie middels een geldbedrag betaald. Wanneer één van uw beide bijvoorbeeld de huur- en/of huisvestingskosten betaalt, dan is dit een vorm van alimentatie in natura.

De twee vormen van alimentatie zijn:

  • Kinderalimentatie.
  • Partneralimentatie.

Scheiden in Hengelo: Kinderalimentatie

Bij kinderalimentatie is het belangrijk ervoor te zorgen, dat de leefsituatie van de kinderen er zo min mogelijk op achteruit gaat. Bij minderjarige kinderen bepaalt de rechter wat een kind kost aan de hand van speciale tabellen. Het uitgangspunt hierbij is het aantal kinderen en het gezinsinkomen van voor de scheiding. Wordt de hoogte van de kinderalimentatie door u samen bepaald, dan bekijkt de rechter of deze niet te hoog of te laag is. Spreekt u niets af, dan stelt de rechter de hoogte vast. Bij kinderen jonger dan achttien, dan bepaalt de rechter wat er aan alimentatie dient betaald te worden. Dit is onder meer afhankelijk van het aantal kinderen en het inkomen voordat de echtscheiding plaatsvond.

Echtscheiding Hengelo: Partneralimentatie

Partneralimentatie wordt vaak afgesproken wanneer de inkomens van u en uw ex-partner aanzienlijk afwijken van elkaar. U en uw ex-partner zijn zelf vrij afspraken te maken over de hoogte van alimentatie. Deze afspraken dienen vervolgens in een echtscheidingsconvenant vastgelegd te worden. Als er sprake is van minderjarige kinderen, toetst de rechter altijd het overeengekomen bedrag. Zowel de kinder- als de partneralimentatie wordt, tenzij u anders afgesproken heeft, jaarlijks wettelijk geïndexeerd.

Wilt u meer weten of alimentatie en bent u woonachtig in de regio van Hengelo, Enschede, Almelo en Borne. Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende afspraak.