Scheiden in Hengelo

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Hengelo is uw scheidingspartner die alle professionaliteit betreffende uw echtscheiding kan faciliteren. Binnen Scheiden in Hengelo werken wij samen met een aantal specialisten, allen bevoegd u verder te helpen met uw financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken. Scheiden in Hengelo verzorgt niet alleen een professionele echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin na de scheiding. Vraag vandaag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Alimentatieberekening Hengelo

Wat is alimentatie

Alimentatie is een financiele bijdrage van de levensonderhoud (kinderen of partner) na een echtscheiding. Dit word meestal gedaan door de persoon met de meeste inkomen. Alimentatie bestaat uit 2 vormen;

  • Partneralimentatie
  • Kinderalimentatie

De procedures van deze 2 vormen gaan als volgt;

Partneralimentatie
Dit komt voor wanneer de verschillen van de inkomens van beide partners grote verschillen bedragen. Hierdoor kan bijvoorbeeld de persoon niet genoeg inkomsten hebben en de levenssituatie zeer drastisch omlaag gaat. Dit is het moment dat de rechter kan besluiten dat er partneralimentatie moet betaald worden.

Kinderalimentatie
Het doel van kinderalimentatie is om de leefsituatie van het kind zo min mogelijk achteruit te laten gaan. Dit kan samen afgesproken worden tussen de partners om daardoor door de rechter bekeken te worden of dit niet te hoog of te laag is. Wanneer er niks afgesproken word tussen de beide partijen zorgt de rechter voor de hoogte van de kinderalimentatie. Alles is afhankelijk van het aantal kinderen en het gezinsinkomen voor de echtscheiding.

Bekijkt u hier voor meer informatie over de alimentatie.

Hoe kan Scheiden in Hengelo u helpen

Scheiden in Twente heeft voor u de oplossing. Wij zijn een totaalpartner voor echtscheidingen. De beslissing om te scheiden is vaak emotioneel een moeilijke keuze. Scheiden in Twente bestaat uit een groep professionals die gespecialiseerd zijn in verschillende facetten met betrekking tot echtscheidingen. Samen met u zorgen wij dat er op een respectvolle, verantwoorde en eerlijke manier gescheiden kan worden. Onze visie is niet alleen gericht op een verzorgd einde, maar ook voor een nieuw begin.

De specialisten achter Scheiden in Hengelo

Ons team bestaat uit specialisten, ieder in een ander vakgebied opgeleid omtrent de echtscheiding. Wanneer dit team eenmaal is samengesteld gaat het team van Scheiden in Twente direct aan het werk. Onze mediator kan u en uw partner helpen met het opstellen van een echtscheidingsconvenant. De financieel adviseur van Scheiden in Twente kan u bijvoorbeeld advies geven over uw woning of verzekeringen. Onze advocaat kan u helpen met juridische zaken. Er werken nog meer professionals bij Scheiden in Twente die gespecialiseerd zijn in andere vakgebieden.