Scheiden in Hengelo

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Hengelo is uw scheidingspartner die alle professionaliteit betreffende uw echtscheiding kan faciliteren. Binnen Scheiden in Hengelo werken wij samen met een aantal specialisten, allen bevoegd u verder te helpen met uw financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken. Scheiden in Hengelo verzorgt niet alleen een professionele echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin na de scheiding. Vraag vandaag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Echtscheiding en uw onderneming

Een echtscheiding kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Wanneer u door de wet wordt gezien als getrouwd in gemeenschap van goederen of geregistreerd partnerschap, zal uw bedrijf ook verdeeld worden. U en uw partner kunnen dit anders afspreken. De fiscalist of financieel adviseur van Scheiden in Hengelo kunnen u hierover verder informeren.

Valt mijn bedrijf onder het te verdelen bezit?

Op het moment dat u een geregistreerd partnerschap heeft of getrouwd bent in gemeenschap van goederen valt uw bedrijf onder het gemeenschappelijk bezit. Bij samenwoners, geregistreerd partners met voorwaarden en gehuwden met voorwaarden is de onderneming in de meeste gevallen een privé vermogen. Het is belangrijk dat de partnerschap voorwaarden of huwelijkse voorwaarden altijd goed nagekeken worden bij een echtscheiding. Er zijn manieren en regelingen te treffen om te zorgen dat u het bedrijf niet hoeft te verdelen en dat u in dezelfde hoedanigheid verder kunt gaan met uw onderneming als voor de echtscheiding.

Kan ik verder met mijn bedrijf na de echtscheiding

Een echtscheiding kan erg veel problemen opleveren voor de voortgang van een bedrijf. Dit is meestal het geval bij gehuwde stellen die in gemeenschap van goederen zijn getrouwd. Dit houdt in dat als één van u verder wil met het bedrijf u uw partner zal moeten uitkopen. Het uit te kopen bedrag kan ook verrekend worden met een ander vermogen, bijvoorbeeld met spaargeld of het verrekenen van een pensioen.

Pensioen

Wanneer één van u een onderneming heeft hebt u allebei recht op de helft van het opgebouwde pensioen. Het bedrag hoeft overigens niet gelijk aan de pensioen verzekeraar overgemaakt te worden.

Alimentatie

Wanneer u een onderneming heeft bepaalt de waarde van deze onderneming ook de hoogte van de alimentatie. De waarde van het bedrijf dient vastgesteld te worden door een professional, zoals bijvoorbeeld de fiscalist of financieel adviseur van Scheiden in Hengelo.