Scheiden in Hengelo

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Hengelo is uw scheidingspartner die alle professionaliteit betreffende uw echtscheiding kan faciliteren. Binnen Scheiden in Hengelo werken wij samen met een aantal specialisten, allen bevoegd u verder te helpen met uw financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken. Scheiden in Hengelo verzorgt niet alleen een professionele echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin na de scheiding. Vraag vandaag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Scheiden en uw koopwoning

KOOPWONING

Wanneer u gaat scheiden en een koopwoning bezit, is dit één van uw belangrijkste bezittingen. Het overgrote deel van de getrouwde stellen is in gemeenschap van goederen getrouwd of wordt tijdens een echtscheiding zo beoordeeld door de Rechtbank. Dit houdt in dat uw eigendommen, uw woning inbegrepen, eigendom is van u en uw partner samen zijn. Dit betekent dan ook dat u allebei recht heeft om in het huis te blijven wonen, mits dit financieel haalbaar is. Een andere mogelijkheid is om de woning te verkopen of te verhuren. Wat is de beste optie wat betreft uw koopwoning en de hypotheek? Raadpleeg voor meer informatie de financieel adviseur van Scheiden in Hengelo.

OVERWAARDE EN RESTSCHULD

Wanneer u een huis verkoopt is er vrijwel altijd sprake van een overwaarde of een restschuld op de uitstaande hypotheek. Er is sprake van een restschuld wanneer de koopsom waarmee uw huis is verkocht niet hoog genoeg is om de hypotheekschuld af te lossen. Deze restschuld zal dan afbetaald moeten worden bij de hypotheekverstrekker. Wanneer de koopsom van uw woning hoger is dan de af te lossen hypotheekschuld is er sprake van overwaarde. De overwaarde is het bedrag dat u na het afbetalen van de hypotheekschuld overhoudt. Voor meer informatie over uw overwaarde en uw hypotheek kunt u een afspraak inplannen met de financieel adviseur van Scheiden in Hengelo. Heeft u een restschuld die nog afbetaald moet worden? Neem dan ook contact op met de financieel adviseur van Scheiden in Hengelo. Wij zijn actief in de regio’s Enschede, Almelo, Borne en Haaksbergen

HUURWONING

Op het moment dat u een woning huurt, heeft u nog steeds recht om in het huis te blijven wonen. Degene die in het huurcontract staat vermeld heeft ook recht om in huis te blijven wonen. Soms staan beide partners in het huurcontract vermeld. In dit geval wil de verhuurder het liefst dat de meest stabiele huurder in het huis blijft wonen. U kunt wel overleggen met de verhuurder of hier van afgeweken kan worden, maar die kan en mag dat weigeren.

NIEUWE WONING

Na een echtscheiding heeft vaak minimaal één van u een nieuwe woning nodig. Scheiden in Hengelo kan u hiermee helpen. Wij werken samen met een aantal verhuurbemiddelaars in de omgeving van Twente die een geschikte woning kunnen vinden voor u. Wij kunnen u zowel begeleiden bij het vinden van een nieuwe huurwoning als koopwoning. U dient wel rekening te houden dat wij altijd afhankelijk zijn van de vraag en het aanbod. Daarnaast kan onze financieel adviseur van Scheiden in Hengelo uw helpen met de advisering en bemiddeling van uw nieuwe hypotheek.